Suorganizatori Pčelarskog sajma
Bjelovarski sajam

Internet medijski pokrovitelj Pčelarskog sajma
Bjelovarski sajam

Partneri Pčelarskog sajma
<Bjelovarski sajamMedijski pokrovitelji
Bjelovarski sajam

Bjelovarski sajam

Partneri sajma
Bjelovarski sajam

Iz sadržaja rubrike
NAJAVE

23. PROLJETNI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM i 5. DRVNI SVIJET


Bjelovarski sajam

27. - 29.3. 2020.
Sajamski prostor Gudovac

ZANIMLJIVOSTI

Ponovno bonitetna ocjena AAA


Bjelovarski sajamI u 2018. godini Bjelovarskom sajmu dodijeljena bonitetna ocjena AAA
Izbor iz foto galerije
preko 30.000 posjetitelja
Jedan od najljepše uređenih prostora
Bjelovarsko-bilogorske vijesti
Bjelovarski sajam › aktualno › otvoren_18_jesenski_meunarodni_bjelovarski_sajam_u_gudovcu

Otvoren 18. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu

Bjelovarski sajam
Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković svečano je otvorio 18. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu pokraj Bjelovara. I ove godine unatoč krizi na 25 tisuća četvornih metara izložbenog prostora svoje proizvode predstavilo je 440 izlagača iz deset europskih zemalja.

Bjelovarski sajamSvečano otvorenje sajma bila je i posebna prigoda na kojoj je ministar Čobanković najavio da će uskoro biti isplaćeno 300 milijuna kuna naknade za štete od elementarnih nepogoda, što je oko 27 posto od ukupnog iznosa štete od 1,13 milijarde kuna. Na prigovore nekih analitičara kako potpore u poljoprivredi nisu dale nikakav učinak, ministar je poručio kako su upravo te potpore očuvale hrvatsku poljoprivredu te podigle konkurentnost hrvatskih proizvoda.

I dalje je sajam u Gudovcu jedan od najvećih agrarnih manifestacija u Hrvatskoj, na kojem će biti prikazana vrhunska tehnologija poljoprivredne mehanizacije, a osim tehnologije sajam je poznat kao najveća stočarska priredba pa će tako i ove godine na njemu biti izloženo 550 grla stoke, najveći broj stoke do sada i to autohtone pasmine.

Ova trodnevna manifestacija u svojoj ponudi za svakoga ima ponešto, dvanaest okruglih stolova, aukcijsku prodaju steonih junica gdje će biti ponuđeno 35 grla, natjecanje najmlađih uzgajivača stoke od 4 do 16 godina pod nazivom"Bambino kup", razne prezentacije i predavanja, organizatori su na sve mislili, a očekuje se oko 50 tisuća posjetitelja.

Uz ministra Čobankovića koji je svečano otvorio sajam te čelne ljude Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara i predstavnike Bjelovarskog sajma, otvorenju ove velike međunarodne manifestacije nazočili su ministar turizma Damir Bajs, brojni Saborski zastupnici, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Branko Mučnjak, predstavnici iz Veleposlanstva Republike Češke, Republike Slovenije, župan Karlovačke županije sa svojim suradnicima koja je i partner Županija ovogodišnjeg sajma te predstavnici Međimurske županije i Brodsko-posavske županije.


« Prethodni članak: Pčelarski sajam pomaže pčelarstvo

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Premijerka Kosor povela ministre u razgledanje Bjelovarskog sajma