Članstvo u organizaciji
Bjelovarski sajam

Sajmovi
Iz sadržaja rubrike
NAJAVE

15.Gospodarski sajam sira Grubišno Polje


Bjelovarski sajam

18.-19.11. 2017.
Grubišno Polje

ZANIMLJIVOSTI

5. SPOREK - sajam sporta i rekreacije


Bjelovarski sajamNa Sajamskom prostoru Gudovac u organizaciji Bjelovarskoga sajma d.o.o., 23. svibnja 2015. godine održana je sportsko-rekreativna priredba pod nazivom SPOREK – sajam sporta…
Izbor iz foto galerije
Pokazno uređivanje papaka kod krava
22. jesenski sajam
Bjelovarsko-bilogorske vijesti
Bjelovarski sajam › sajmovi › 15gospodarski_sajam_sira_grubishno_polje

15.Gospodarski sajam sira Grubišno Polje


18.-19.11. 2017.
Grubišno Polje

Kao i prethodnih godina, Bjelovarski sajam ponovno sudjeluje u organizaciji Gospodarskog sajma sira koji će se po petnaesti puta održati u Grubišnom Polju.

Kako bi prezentirao svoje gospodarstvo Grad Grubišno Polje je 2003. godine po prvi puta u školskoj sportskoj dvorani organizirao Gospodarski sajam, koji je tada imao gospodarsko-obrtničko obilježje. Iako je prva godina sajmovanja bila odlična, slijedeće su pokazale tendenciju pada zanimanja posjetitelja. Stoga je Grad uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarskoga sajma, događaj specijalizirao i obukao mu ruho Sajma sira. Ideja se pokazala punim pogotkom.
Na prvom sajmu sira, održanom 2006. godine, nastupilo je oko 70 izlagača od kojih su dvadeset i pet bili vezani za mlijeko i mliječne proizvode. Na otvaranju sajma istaknuto je kako je upravo Grubišno Polje, kao područje na kojemu posluje jedna od najvećih hrvatskih mljekara Zdenka, idealno mjesto održavanja takvoga sajma, te kako sajam ima sve izglede postati nacionalnom smotrom sira.

Bjelovarski sajam


« Prethodni članak: 13. međunarodni pčelarski sajam i Izložba vina i vinogradarske opreme

 objavi | ispiši | pošalji