Medijski pokrovitelji
Bjelovarski sajam

Bjelovarski sajam
Internet medijski pokrovitelj
Bjelovarski sajam

Partneri sajma
Bjelovarski sajam


Bjelovarski sajam › sajmovi › 3_loreko_sajam_lova_ribolova_ekologije_i_ruralnog_turizma

3. LOREKO – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma

Bjelovarski sajam
3. LOREKO održava se od 20. – 22. svibnja 2011.godine, na Sajamskom prostoru Gudovac. Već na prva dva održana sajma premašen je broj izlagača i posjetitelja drugih hrvatskih sajmova na tu temu.

Tematske cjeline kojima je LOREKO posvećen - lov, ribolov, ruralni turizam i ekologija u ovom su trenutku najznačajnije gospodarske djelatnosti koje postaju okosnica ukupnog razvoja Hrvatske.

Pored opreme za lov i robolov, posebna vrijednost je predstavljanje najsuvremenije opreme za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom te predstavljanje ponude ruralnog turizma i promocija izvornih hrvatskih proizvoda.

Najatraktivniji dio svakako je najveća hrvatska izložba terenskih i SUV automobila na kojoj je zastupljena većina automobilskih kuća uz mogućnost provjere njihovih tehničkih karakteristika na specijalno izgrađenom poligonu Sajamskog prostora u Gudovcu, na kojem je organizirano i off road natjecanje za profi vozače i amatere.

LOREKO pratiti i niz drugih atraktivnih sadržaja zanimljivih širem krugu posjetitelja koji su na bilo koji način vezani uz lov, ribolov, prirodu, ekologiju i turizam kao što je na primjer izložba žive divljači. Pored stručnih sadržaja i razmjene znanja i iskustava na okruglim stolovima i predavanjima, tijekom tri dana organizirano je više izložbi i natjecanja, od streljaštva i streličarstva do kuhanja lovačkog gulaša i fiš paprikaša.

Ovogodišnji LOREKO se održava u terminu u kojem će se održati još dvije sajamske manifestacije, i to 3. SKOK – sajam konja i opreme za konje, te 1.sajam sporta i rekreacije.

Uvjereni smo da ćemo spajanjem ovih sajamskih manifestacija u jedan zajednički termin dobiti jednu veliku priredbu koja će svojim sadržajima i posjetom konkurirati našim najvećim sajmovima - proljetnom i jesenskom.


« Prethodni članak: 7. međunarodni pčelarski sajam

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Izvještaj sa stočnog sajma, 10.veljače 2011.