Pokrovitelj Proljetnog sajma
Bjelovarski sajam

Partneri Proljetnog sajma
Bjelovarski sajam

Bjelovarski sajam
Internet medijski pokrovitelj Proljetnog sajma
Bjelovarski sajam


Partneri sajma
Bjelovarski sajam
Sajmovi
Iz sadržaja rubrike
NAJAVE

23. PROLJETNI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM i 5. DRVNI SVIJET


Bjelovarski sajam

27. - 29.3. 2020.
Sajamski prostor Gudovac

ZANIMLJIVOSTI

BS Majstori roštilja 2018.


Bjelovarski sajamNa Sajamskom prostoru Gudovac je u organizaciji Bjelovarskog sajma 26. travnja 2018. godine održano još jedno tradicionalno natjecanje u pripremi roštilja - ''BS Majstori…
Izbor iz foto galerije
18. proljetni sajam
21. jesenski sajam
Bjelovarsko-bilogorske vijesti
Bjelovarski sajam › sajmovi › dvadeseta_obljetnica_najveeg_hrvatskog_poljoprivrednog_sajma

DVADESETA OBLJETNICA NAJVEĆEG HRVATSKOG POLJOPRIVREDNOG SAJMA

Bjelovarski sajam
SAJAMSKI PROSTOR GUDOVAC - 7. DO 9. RUJNA 2012.
20. JESENSKI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM ILI 20 GODINA USPJEŠNOG RAZVOJA I PROMICANJA VRIJEDNOSTI HRVATSKOG SELA I POLJOPRIVREDE

Sajam u Gudovcu uvijek novi, veći, bolji…

PROGRAM 20. JESENSKOG SAJMA

Svih pet sajamskih priredbi Bjelovarskog sajma koliko ih se održava u jednoj kalendarskoj godini predstavljaju najsjajniju krunu višestoljetne tradicije sajmovanja u središnjoj Hrvatskoj. Blještavi sjaj te krune od 1993. godine ostavlja neizbrisiv trag u hrvatskim gospodarskim, političkim i kulturnim krugovima, a Jesenski međunarodni Bjelovarski sajam predstavlja najvrjedniji dragulj u toj kruni. Ne bez razloga Jesenski sajam je postao najznačajnije mjesto okupljanja svih koji su na bilo koji način povezani s bilo kojim segmentom poljoprivredne proizvodnje. Na tom se sajmu predstavlja sve što danas u poljoprivredi vrijedi. To prema riječima izlagača i posjetitelja potvrđuje činjenica da ako nisi na jesenskom sajmu – ne postojiš na tržištu. Na ovoj glavnoj godišnjoj sajamskoj priredbi predstavlja se oko 500 izlagača iz Hrvatske i desetak europskih zemalja i još toliko stočara s najkvalitetnijim grlima iz gotovo svih hrvatskih županija, dok broj posjetitelja premašuje brojku od 50.000. Ovim podatcima može se dodati još bogatstvo sadržaja i raznovrsni programi na ovogodišnjem jesenskom sajmu, jubilarnoj sajamskoj priredbi koja se održava od 7. do 9. rujna 2012. godine 20. puta zaredom. Takav višegodišnji kontinuitet zasigurno nije slučajan nego je rezultat jednog kontinuiranog rada i razvoja posljednjih 20 godina i potvrda dobro pogođene koncepcije i poslovnog plana tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o. koja je od svog početka u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara. Pritom se nikada ne zaboravlja činjenica da veliki dio zasluga za poslovnu uspješnost sajma pripada vjernim izlagačima s kojima se svih ovih godina surađuje isključivo kao s ravnopravnim partnerima bez obzira na dobra ili loša gospodarska vremena.

Bjelovarski sajam
Direktor Bjelovarskog sajma mr. Zlatko Salaj uvijek ponavlja: „Naši izlagači su naši poslovni partneri. S njima 365 dana u godini živimo i dijelimo njihovu sudbinu...“ I to se iz godinu u godinu potvrđivala kao ispravna poslovna politika.

Bjelovarski sajam kao brand i fenomen novog doba

Bjelovarski sajam je postao sajamski brand i fenomen novog doba koji je iskoristio nove suvremene oblike sajmovanja i postao jedno od mjesta koje svi gospodarski subjekti u proizvodnji i uslugama koji imaju bilo kakve veze s poljoprivredom ili su na nju oslonjeni, smatraju mjestom na kojem se mora biti prisutan i pokazati vrijednosti koje se posjeduje ili dosege kojima se stremi. Posljednjih godina je i u stvarnom svakidašnjem gospodarskom životu potvrđena činjenica da se sve što je vrijedno u agraru mora pokazati na sajmu u Bjelovaru. Neki kažu: „Ako nisi izlagao na Bjelovarskom sajmu, kao da ne postojiš!“. To najbolje objašnjava stalan uspon ovog sajma koji je ostao po svim pokazateljima na uzlaznoj liniji i u kriznim gospodarskim vremenima. Naravno da se pritom ne smiju zanemariti stručan i kontinuiran rad na komunikaciji Bjelovarskog sajma s gospodarskim subjektima tijekom cijele godine i zajedništvo u rješavanju problema. Izlagači su Bjelovarski sajam prepoznali kao svoju „produženu ruku“ na putu do tržišnog uspjeha.
Bjelovarski sajam
Bjelovarski sajam okuplja znanost, struku, politiku...

Sve to upućuje na zaključak da je Bjelovarski sajam zaista postao u razvoju stočarstva i cjelokupnog hrvatskog agrara nezaobilazna karika u lancu koja spaja neposrednu poljoprivrednu ratarsku i stočarsku proizvodnju s tržištem poljoprivrednih proizvoda i poljoprivredne opreme, posebno mehanizacije i novih tehnologija. Svemu tome dakako valja dodati znanost i struku koja je prisutna na svakoj sajamskoj priredbi i to na način da se održavaju brojna predavanja i okrugli stolovi ili se na sajamskim manifestacijama okupe i razmjenjuju znanja i informacije veći broj stručnjaka različitih profila. Značajna je i nazočnost najviših predstavnika javnog političkog života i aktualne vlasti koji svojim dolascima i javnim istupima najavljuju svake godine glavne pravce agrarne politike upravo na Bjelovarskom sajmu.

Državna izložba stoke vrijednosna vertikala Jesenskog sajma

Vrijednosna vertikala Jesenskog sajma je državna izložba najkvalitetnijih grla sve vrste stoke s posebnim naglaskom na autohtone hrvatske pasmine. Osim što se predstavljaju najbolji stočari, na sajmu je tradicionalno organizirana i aukcijska prodaja visokovrijednih grla. Na prostoru Bjelovarskog sajma izgrađena je i jedina aukcijska dvorana za stoku u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe sa svim potrebnim pratećim sadržajima koja je također zasigurno svih godina posebno utjecala na razvoj hrvatskog stočarstva i u kojoj je do danas predstavljeno više tisuća najkvalitetnijih grla različite vrste stoke. Bez obzira koliko sajam sve više predstavlja gospodarski događaj ne samo za agrar i prateću industriju opreme i poljoprivredne mehanizacije, Bjelovarski sajam i dalje razvija stočarsku izložbu kao svoju vrijednosnu vertikalu i zadržava mjesto najveće i najznačajnije stočarske izložbe u Hrvatskoj.

Predstavljanje hrvatskog stočarskog blaga prate jednako predstavljanje najnovijih dostignuća znanosti i tehnologije, kako u praksi tako i u teoriji. Predstavljaju se također proizvođači opreme i svih drugih proizvoda namijenjenih poljoprivredi. Iako je težište jesenske sajamske priredbe na stočarstvu i opremi za stočarstvo, svemu što je povezano s proizvodnjom stoke, mesa i mesnih prerađevina, u velikom broju se pojavljuju i proizvođači poljoprivredne mehanizacije i sjetvenog i sadnog repromaterijala za jesenski dio poljoprivredne sezone.

„Od motike do teglice – od sjemena do zalogaja!“

Sliku Jesenskog sajma zaokružuje ponuda velikog broja raznih roba široke potrošnje obzirom da velik broj posjetitelja na jesenskom sajmu obavlja šoping robe koju može nabaviti samo u specijaliziranim prodavaonicama. Može se reći da je „Bjelovarski sajam postao mjesto prezentacije od motike do teglice – od sjemena do zalogaja“. Jesenski sajam je mjesto „svega i svačega“, mjesto gdje se može prodati ili kupiti sve, „od igle do lokomotive“, baš pravi tradicijski sajam s robom koju se ponekada na tržištu traži danima i mjesecima... Svemu tome treba dodati velik broj različitih kulturno-zabavnih sadržaja tijekom sajamskih dana, kao i gastroponudu temeljenu na autohtonim specijalitetima.

Jesenski sajam doslovno potvrđuje da je sajmovanje svevremena civilizacijska tekovina osmišljena za pokazivanje drugima svoje duhovne i materijalne kulture, na kojoj je sve na prodaju i na kojoj je sve moguće kupovati, na kojoj mogu „doći na svoje“ sva čula u potrazi za užicima. Jednostavno rečeno, Bjelovarski sajam kao najveći poljoprivredni sajam u Hrvatskoj i drugi hrvatski sajam iza Zagrebačkog velesajma po veličini i značaju, dokazano je najbolje mjesto gdje se spaja ugodno s korisnim. Zauzima sve značajnije mjesto i u međunarodnom kalendaru poljoprivrednih sajmova u ovom dijelu Europe planirajući iz godine u godinu značajno povećavanje broja stranih izlagača.

Tisuće grla stoke, deseci milijuna eura trgovanja, milijuni posjetitelja...

U izložbenim prostorima Bjelovarskog sajma od 1993. godine do danas bilo je izloženo više od 10.000 grla različite vrste najkvalitetnije hrvatske stoke dok je sajamske priredbe posjetilo od osnivanja sajma do danas gotovo dva milijuna posjetitelja kojima se predstavilo desetak tisuća izlagača, proizvođača i prodavača različite opreme za potrebe poljoprivrede, ali i drugog gospodarstva. Posebnu vrijednost predstavlja sve veći broj proizvođača i prerađivača hrane s predznakom izvornog, autohtonog hrvatskog proizvoda. Ostvareni promet na dosadašnjim sajamskim priredbama mjeri se desecima milijuna eura.
Bjelovarski sajam

POSLOVNI PARTNERI I IZLAGAČI O BJELOVARSKOM SAJMU...

PROGRAM 20. JESENSKOG SAJMA

› Dražen Pratnemer, Lateran d.o.o. Vinkovci
Najveći festival poljoprivrede!
Sa zadovljstvom možemo zaključiti da nam je Bjelovarski sajam postao nezaobilazna aktivnost svake godine. To je sajam koji se razvija iz godine u godinu, a samim time i nama daje mogućnost kvalitetnije prezentacije naših proizvoda i usluga. Uvjeren smo da će naša tvrtka Lateran i u budućnosti biti dio najvećeg festivala poljoprivrede u Hrvatskoj, našeg Bjelovarskog sajma.

› Mirko Devčić, GUMEX-EKO Ivanić-Grad
Da nije bilo sajma, ne bi bilo ni nas!
Od prvog sajma smo izlagači i bez pretjerivanja možemo reći da nije bilo Bjelovarskog sajma ne bi bilo ni nas. Bjelovarski sajam je najveća i najbolja prilika da našim kupcima izložimo i ponudimo sve što imamo. On je ogledalo naših vrijednosti i nije samo sajam samo robe nego i ljudi, jer mnoge kupce nikada ne vidimo i sajam je prava prilika za naše susrete i druženje.

› Božidar Horvat, svjećar i medičar sa 120 godina tradicije Bjelovar
Sajam potiče stare zanate!
Postali smo sastavni dio sajma i zadovoljni smo mjestom i prezentacijom na sajmu. Za nas koji se bavimo starim zanatima uvijek ima mjesta i Bjelovarski sajam nam pomaže svojim cijenama i potiče da se održimo. Nažalost sve manje imamo kupaca. Ljudi su se okrenuli nekoj drugoj vrsti proizvoda i nove generacije više ne zanimaju licitarske bebe, konjići ili srca, gverc ili medica i zato smo zahvalni svima koji nam pomažu da opstanemo kao dio naše tradicije.

› Tomislav Pelin, voditelj informiranja i odnosa s javnošću Petrokemija d.d Kutina
Nezamjenjiv način promidžbe!
Petrokemija d.d. Kutina dugogodišnji je poslovni partner Bjelovarskoj sajma, najvećeg poljoprivrednog sajma u Republici Hrvatskoj. Već tradicionalno izlaganje naše tvrtke na tom sajmu, koji se nalazi i na popisu svjetskih poljoprivrednih sajmova, od velikog je značaja za Petrokemiju, jer predstavlja velik korak naprijed prema uspostavljanju dobrih odnosa s kupcima. Direktni razgovori s kupcima i neposredan kontakt koji na sajmu ostvarujemo, nezamjenjiv su način promidžbe i dokazano daju najbolje rezultate. Zato će Petrokemija d.d. Kutina i ove godine izložiti svoje proizvode i predstaviti se domaćem i stranom tržištu na međunarodnom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu u Bjelovaru.

› Davorin Vezmarović, tajnik Županijske obrtničke komore Bjelovar
Preporučamo više kvalitetnih zatvorenih prostora.
Slijedeći i nastavljajući tradiciju sajmovanja svojih predaka i prethodnika, obrtnika Bjelovara i šire okolice staru nekoliko stoljeća, obrtnici od samog početka organiziranog sajmovanja na sajamskom prostoru u Gudovcu aktivno sudjeluju. Ograničavajući faktori na koje ukazujemo po iskustvu su dinamika razvoja sajma u pogledu sajamske i prometne infrastrukture. Preporučamo ubrzanu dinamiku razvoja sajamskih prostora i podizanje standarda izlaganja.

PROGRAM 20. JESENSKOG SAJMA


« Prethodni članak: ŽIVJETI S PRIRODOM!

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: 2. sajam kućnih ljubimaca i 21. županijska izložba malih životinja