Suorganizatori Pčelarskog sajma
Bjelovarski sajam

Internet medijski pokrovitelj Pčelarskog sajma
Bjelovarski sajam

Partneri Pčelarskog sajma
<Bjelovarski sajamMedijski pokrovitelji
Bjelovarski sajam

Bjelovarski sajam

Partneri sajma
Bjelovarski sajam

Sajmovi
Iz sadržaja rubrike
NAJAVE

23. PROLJETNI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM i 5. DRVNI SVIJET


Bjelovarski sajam

27. - 29.3. 2020.
Sajamski prostor Gudovac

ZANIMLJIVOSTI

Sajmu bonitetna ocjena AAA


Bjelovarski sajam Bjelovarskom sajmu dodijeljena bonitetna ocjena AAA za poslovanje u 2017. godini
Izbor iz foto galerije
9. pčelarski sajam
9. pčelarski sajam
Bjelovarsko-bilogorske vijesti
Bjelovarski sajam › sajmovi › u_tijeku_zavrshne_pripreme_za_najvei_hrvatski_poljoprivredni_sajam

U TIJEKU ZAVRŠNE PRIPREME ZA NAJVEĆI HRVATSKI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Bjelovarski sajam
21. JESENSKI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM - SAJAMSKI PROSTOR GUDOVAC 6., 7. I 8. RUJNA 2013.
Najveći hrvatski poljoprivredni sajam ove se godine održava 6., 7. i 8. rujna. Već sada je mjesec dana prije početka sajma na popisu izlagača 21. Jesenskog međunarodnog Bjelovarskog sajma više od 300 hrvatskih tvrtki koje tradicionalno dolaze izložiti svoje proizvode. Posebna se pozornost obraća svakodnevnim upitima i prijavama izlagača iz stranih zemalja. Broj stranih izlagača bit će višestruko povećan, pa organizatori sajma pozivaju svoje stalne izlagače da što prije dostave prijave kako bi osigurali izložbene prostore koje žele osigurati ili zadržati one na kojima su do sada izlagali. Ove godine je posljednji dan za prijavu sudjelovanja na jesenskom sajmu 16. kolovoz ili odmah nakon popunjavanja prostora kako bi se na vrijeme i kvalitetno mogli pripremiti svi izložbeni prostori i obaviti drugi poslovi vezani uz uspješnu realizaciju ovogodišnjeg znatno bogatijeg programa nego prošlih godina.

Na sajamskom prostoru Gudovac i ove se godine radi na podizanju izložbenog standarda kako bi se mogle zadovoljiti potrebe zahtjevnijih izlagača. Tako će do početka jesenskog sajma biti obnovljeno i opremljeno gotovo 1000 četvornih metara zatvorenog izložbenog prostora u starim objektima.

- Nakon ulaska u Europsku zajednicu očekivali smo povećano zanimanje europskih izlagača za dolazak na Jesenski sajam i sve druge sajmove koji se održavaju na Sajamskom prostoru Gudovac. Naša očekivanja pokazala su se realnim, čak je više upita nego smo očekivali. Zbog toga vjerujemo da će se broj stranih izlagača ove godine na jesenskom sajmu višestruko povećati i time sajam učiniti još zanimljivijim i korisnijim, komentirao je mr. Zlatko Salaj, direktor sajma.

Sadržaji na 21. jesenskom Bjelovarskom sajmu su već sada brojniji i bogatiji nego što su to ikada bili. U središtu pozornosti kao na svakom jesenskom sajmu bit će državna izložba svih vrsta stoke, najvrijednijih grla s područja gotovo svih hrvatskih županija, a posebno će se obilježiti 100 godina organiziranog uzgojno-selekcijskog rada u stočarstvu Republike Hrvatske i početka uzgoja čistokrvnih pasmina simentalskog goveda, prve kontrole proizvodnje i hranidbe rasplodnih goveda, vođenje matične evidencije, održavanja izložbi i svih aktivnosti koje i danas provodi Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA). Neće nedostajati ni zanimljivosti ni najnovijih tehnologija obzirom da se očekuje do sada rekordan broj izlagača, posebno iz inozemstva. Tako će naši poljoprivrednici i posjetitelji imati priliku vidjeti sve ono što se pokazuje na drugim europskim sajmovima među koje od ove godine ulazi i Bjelovarski sajam kao najveći hrvatski poljoprivredni sajam. Prošle je godine Jesenski sajam posjetilo više od 50.000 posjetitelja. Nastupilo je 475 izlagača, a na najvećoj državnoj stočarskoj izložbi predstavilo se više od 500 grla različite vrste stoke. Očekuje se da će ova godina premašiti dosadašnje statističke podatke o broju izlagača i posjetitelja.

Europska komisija želi na najvećem hrvatskom poljoprivrednom sajmu predstaviti poljoprivrednu politiku EU i upoznati posjetitelje jesenskog sajma s mogućnostima razvoja ruralnih područja Europe. U radnom posjetu Bjelovarskom sajmu boravili su predstavnici Europske komisije, točnije predstavnice generalne direkcije za poljoprivredu i ruralni razvoj Patricia Libert, koordinatorica za sajmove i događaje i Nadine Verhoeven asistentica za komunikacije. One su stigle u organizaciji berlinske konzultantske medijske kuće s glavnim managerom Robertom Sellnowom da se upoznaju s izložbenim prostorima. Nakon što su predstavnice direkcije za poljoprivredu iz Bruxellesa izrazile svoje zadovoljstvo najpoznatijim sajamskim brandom u Hrvatskoj kao i izložbenim standardom koji će imati europski izlagači na Sajamskom prostoru Gudovac , dogovoreno je da se direkcija za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije na 21. Jesenskom sajmu pojavi na stotinjak kvadrata izložbenog prostora. Nakon posjeta delegacije iz Buxellesa na Sajamskom prostoru Gudovac boravila je i Evelyne Mavrikios predstavnica organizacije UbiFrance iz Grčke koja djeluje pri francuskom veleposlanstvu u Ateni kao savjetnica za promicanje poljoprivrede u Jugoistočnoj Europi. Dogovoreno je da će se na 21. Jesenskom sajmu predstaviti desetak članova francuskog saveza proizvođača poljoprivredne mehanizacije, poslovne grupacije Axema.

Financijska potpora stočarima izlagačima

Središnji uzgajivački savezi i Hrvatska poljoprivredna agencija dogovorili su se na Bjelovarskom sajmu da se stočarima izlagačima treba osigurati financijska potpora za troškove dolaska na državnu stočarsku izložbu. Na taj način će se omogućiti predstavljanje najvrjednijih hrvatskih grla, posebno autohtonih pasmina i zadržati ugled najveće i najznačajnije hrvatske stočarske manifestacije. Iznesen je podatak da su troškovi održavanja prošlogodišnje stočarske izložbe iznosili 578.670,68 kuna, a od strane države izdvojeno je tek nešto više od 200.000 kuna. Ostalo je osigurano iz prihoda Bjelovarskog sajma.

Bjelovarski sajam jednostavno neće biti u mogućnosti bez pomoći drugih zainteresiranih, samo s vlastitim financijskim sredstvima održati kontinuitet i kvalitet te pokrivenost svih županija i njihovih uzgajivača u održavanju najveće stočarske izložbe u državi, komentirao je podatke o troškovima mr. Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma. Zbog toga organizatori mole da naši najbolji stočari i izlagači o financijskoj potpori pokušaju razgovarati i sa općinama, gradovima ili županijama koje predstavljaju jer svojim pojavljivanjem na najuglednijem stočarskom sajmu u državi najbolje govore o uspješnosti u vođenju agrarne politike na lokalnoj razini.


« Prethodni članak: 21. jesenski međunarodni bjelovarski sajam

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: 6. GAREŠNIČKI SAJAM