Pokrovitelj Proljetnog sajma
Bjelovarski sajam

Partneri Proljetnog sajma
Bjelovarski sajam

Bjelovarski sajam
Internet medijski pokrovitelj Proljetnog sajma
Bjelovarski sajam


Partneri sajma
Bjelovarski sajam
Sajmovi
Iz sadržaja rubrike
NAJAVE

23. PROLJETNI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM i 5. DRVNI SVIJET


Bjelovarski sajam

ODGOĐENO DO DALJNJEGA!

ZANIMLJIVOSTI

BS Majstori roštilja 2018.


Bjelovarski sajamNa Sajamskom prostoru Gudovac je u organizaciji Bjelovarskog sajma 26. travnja 2018. godine održano još jedno tradicionalno natjecanje u pripremi roštilja - ''BS Majstori…
Izbor iz foto galerije
18. proljetni sajam
22. jesenski sajam
Bjelovarsko-bilogorske vijesti
Bjelovarski sajam › sajmovi › zhivjeti_s_prirodom2

ŽIVJETI S PRIRODOM!

Bjelovarski sajam
Na Sajamskom prostoru Gudovac, 26. i 27. svibnja 2012. održavaju se čak četiti sajamske manifestacije. Uz 4. LOREKO – sajam lova, ribolva, ekologije i ruralnog turizma, održava se i 4. SKOK - sajam konja i opreme za konje, 2. SPOREK - sajam sporta i rekreacije te 1. VOVINA – prva hrvatska izložba voćnih vina.

Zbog toga zaista nije pretjerano reći da će ovaj sajam biti mjesto okupljanja brojnih hobista i rekreativaca, ali i pravih sportaša, a dakako i gurmana koji će moći degustirati specijalitete lovaca, ribolovaca, kao i Hrvatske udruge kuhara.

LOREKO postaje najveći hrvatski specijalizirani sajam lova i ribolova i prema broju izlagača i prema površini na kojoj se održava, a posebno je zanimljiv posjetiteljima različitih struka i životne dobi zbog svog bogatog programa i velikog broja sadržaja. Za posjetitelje lovce osim izložbeno-prodajnog dijela najvećih hrvatskih dobavljača opreme najšireg asortimana je pripremljen izuzetno velik broj sadržaja koji će boravak na sajmu učiniti zanimljivim i korisnim ne samo lovcima nego i svim ljubiteljima prirode.
Lovci mogu sudjelovati u natjecanjima u lovnom streljaštvu i streličarstvu na 3D metama. Lovcima će biti namijenjen i poseban prostor za prodaju rabljene lovačke opreme, naravno uz prethodnu najavu, a na raspolaganju će biti puškarska radionica za pregled i servisiranje oružja.

Za sve one koji žele pokazati svoje umijeće u pripremanju ribljeg paprikaša ili lovačkog kotlića biti će organizirano natjecanje s nagradama. Svi zainteresirani za sudjelovanje u natjecanjima u kuhanju trebaju svoj dolazak najaviti na telefon Bjelovarskog sajma 043 238 840.

Jedan od najatraktivnijih dijelova svakako je izložba dermopreparata u potpuno prirodnom ambijentu na gotovo 100 kvadratnih metara prostora, specijalno uređenom za ovogodišnji LOREKO te izložba žive divljači. Zastupljeni su i stručni sadržaji i razmjena znanja i iskustava.

Pored opreme za lov i robolov, predstavit će se i proizvođači najsuvremenije opreme za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom te obnovljivih izvora energije, a posebno će biti predstavljena ponuda ruralnog turizma i promocija izvornih hrvatskih proizvoda. Poseban gost je Turistička zajednica Biograd sa svojom ponudom. Ljubitelji lova i ribolova, ekološki osviješteni ljubitelji prirode i izvornih specijaliteta, sportaši i rekreativci, kao i svi koji nude svoje usluge u turizmu imat će na jednom mjestu velik broj različitih i zanimljivih sadržaja.

Druga sajamska cjelina je SKOK - sajam konja i opreme za konje koji također već postaje tradicionalna sajamska manifestacija.

Uz veliki broj izloženih pasmina konja, održati će se i konjička natjecanja, vožnje u zapregama, festival arapske pasmine konja i još mnogi zanimljivi sadržaji.

I treća sajamska cjelina nije ništa manje zanimljiva. Riječ je o sajmu sporta i rekreacije – SPOREK, koji se po drugi puta održava i uključit će sve one koji su zainteresirani predstaviti svoj sport ili svoje sportske rezultate široj javnosti.

Tu je prije svega težište na sportskoj rekreaciji. Zbog toga se nastavlja popularna biciklijada, sa više od stotinu sudionika. Poseban događaj je prvenstvo Hrvatske u borilačkoj vještini grappling. U ovu sajamsku cjelinu uključeno je na poseban način i streličarstvo s mogućnošću provjere umijeća rukovanja lukom i strijelom na 3D metama divljači te sportskim metama i s različitim vrstama lukova.

Nadalje na paintball poligonu održat će se otvoreni turnir te također turniri košarkaša u street-ballu i turnir u visećoj kuglani.

Kao posebna sajamska cjelina koja već duži niz godina nedostaje Hrvatskoj i mnogi je godinama priželjkuju kao specijaliziranu priredbu, po prvi puta se organizira Sajam hrvatskih voćnih vina, izložba i ocjenjivanje koji se održavaju u suradnji sa Zavodom za vinarstvo Hrvatske.

Na Prvi sajam hrvatskih voćnih vina koji se održava pod nazivom VOVINA očekuje se dolazak svih najboljih voćnih vinara i vina koja se danas proizvode u Hrvatskoj bez obzira o kojoj je voćnoj vrsti riječ - kupini, višnji, jagodi ili jabuci.

Ono što je najvažnije za sve posjetitelje, velik broj raznovrsnih sadržaja vrlo dobro povezuju ugodno s korisnim. Cijene ulaznica su 10 i 15 kuna uz besplatno parkiranje.

***

P R O G R A M

4. LOREKO – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma, 4. SKOK – sajam konja i opreme za konje, 2. SPOREK – sajam sporta i rekreacije, 1. VOVINA – izložba voćnih vina
26. – 27. V. 2012.

Subota, 26. svibnja 2012. godine

9,00 sati
Otvaranje sajma za posjetitelje

9,00 sati
Grappling turnir Bjelovar 2012. - Paviljon 2

9,30 sati
- PA-VIN d.o.o., Jastrebarsko: Svijet mikrobiologije (predavačica: Lidija Knez, dipl.ing.agr.)
- AGRONOMSKI FAKULTET-Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo: Voćno vino od kupina (predavačica: Antonija Tomić, dipl.ing.agr.)
- MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RH: Zakonodavni okvir proizvodnje i stavljanja u promet voćnih vina (predavačica: Vesna Kostanjevački)
- Predavaonica (Paviljon 1)

10,00 sati
HRVATSKI CENTAR ZA KONJOGOJSTVO - DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO I LIPIK: Predstavljanje Godišnjeg izvješća konjogojstva za 2011. godinu - Mala sajamska dvorana (Paviljon 1)

10,00 sati
- Start BICIKLIJADE iz središta Bjelovara
- Početak natjecanja u kuhanju ''Riblji kotlić'' - Paviljon 6
- Revijalna vožnja zaprega po sajmu

11,00 sati
Svečano otvorenje - Otvorena pozornica

11,30 sati
Obilazak sajma gostiju i uzvanika

12,00 sati
- Izložba gidran pasmine 2012. - Hrvatski centar za konjogojstvo-DEĐL i Hrvatska udruga uzgajivača gidran pasmine konja - Aukcijska dvorana
- Centar za nove tehnologije TŠ Ruđer Bošković, Zagreb: ''Mogućnosti iskorištavanja solarnih sustava'' - Demonstracija rada solranih sustava u kućanstvima (voditelj Centra: prof, Neven Maleš, dipl.ing.stroj. sa suradnicima); u organizaciji Lokalne razvojne agencije Poslovni park Bjelovar LORA d.o.o. - Polje 8A
- 'Riblji kotlić'' - ocjenjivanje uzoraka i degustacija za posjetitelje - Paviljon 6
- ČVOR d.o.o., Bjelovar: Promocija publikacije: RIBOLOVNE VODE BJELOVARSKOG KRAJA, Turistički potencijal kontinentalne Hrvatske - Predavaonica (Paviljon 8)

12,30 sati
ZUMBA FITNESS Bjelovar: Prezentacija športskih plesova - Otvorena pozornica

13,30 sati
- Regionalna uzgojna smotra hrvatskog toplokrvnjaka za Bjelovarsko-bilogorsku županiju - Udruga uzgajivača konja hrvatski toplokrvnjak - Aukcijska dvorana
- Biciklistička natjecanja - Polje 8C

14,00 sati
- Revijalna vožnja zaprega po sajmu
- ''Riblji kotlić'' - Proglašenje pobjednika - Paviljon 6

15,00 sati
- HRVATSKI ŠPORTSKO-RIBOLOVNI SAVEZ (okrugli stol): Prekomjerna populacija kormorana u RH (predavač: Krešimir Pažur, prof.dr.) - Predavaonica (Paviljon 8)
- Skupština konjogojske udruge Bjelovar - Mala sajamska dvorana (Paviljon 1)
- Dodjela nagrada i priznanja sudionicima biciklijade - Otvorena pozornica

15,30 sati
- Centar za nove tehnologije TŠ Ruđer Bošković, Zagreb: ''Mogućnosti iskorištavanja solarnih sustava'' - Demonstracija rada solranih sustava u kućanstvima (voditelj Centra: prof, Neven Maleš, dipl.ing.stroj. sa suradnicima); u organizaciji Lokalne razvojne agencije Poslovni park Bjelovar LORA d.o.o. - Polje 8A

16,00 sati
- Upravni odbor SSHP - Mala sajamska dvorana (Paviljon 1)
- HRVATSKI ŠPORTSKO-RIBOLOVNI SAVEZ: Bolesti slatkovodnih riba u malim športskim ribnjacima (predavač: Vladimir Sever, predsjednik HŠRS) - Predavaonica (Paviljon 8)
- Predvođenje i prikaz konja na sajmu - Prostor za predvođenje

17,00 sati
- Revijalna vožnja zaprega po sajmu
- HUMANITARNI KONCERT za osnivanje Zaklade za palijativnu skrb - Udruga Savez za pravedno društvo - Aukcijska dvorana

18,00 sati
Zatvaranje sajma za posjetitelje


Nedjelja, 27. svibnja 2012. godine

9,00 sati
- Otvaranje sajma za posjetitelje
- Ocjena i klasiranje kobila i pastuha gidran pasmine-Hrvatski centar za konjogojstvo DEĐL i Hrvatska udruga uzgajivača gidran pasmine konja - Aukcijska dvorana

10,00 sati
- Revijalna vožnja zaprega po sajmu
- Početak natjecanja u kuhanju ''Lovački kotlić'' - Paviljon 6
- ''SPOREK turnir u visećoj kuglani'' - Paviljon 2
- ''SPOREK Streetball turnir'' - Polje 8B
- Revija pasa s izborom najljepšeg psa - Prostor za predvođenje
- UDRUGA UZGAJIVAČA KONJA HRVATSKI TOPLOKRVNJAK, Seminar: ''Uzgoj, zdravlje i postupanje s konjima'' - Velika sajamska dvorana (Paviljon 1)
- STRUKOVNA UDRUGA ZA PROVEDBU LGO, PUD i PZD: Lovstvo i lovni turizam - ulazak u EU (predavačica: Mirjana Ivasić, ing. lovstva i zaštite prirode) - Predavaonica (Paviljon 8)
- ''SPOREK paintball turnir'' - Polje 8A

11,00 sati
- Otvoreno natjecanje u gađanju glinenih golubova „LoReko 2012.“ - Strelište LU „Fazan“ Gudovac u Rajiću
- Predvođenje i prikaz konja na sajmu - Aukcijska dvorana / Prostor za predvođenje

12,00 sati
Izložba tradicionalnih arapskih konja RH 2012. - Aukcijska dvorana

13,00 sati
''Lovački kotlić'' – ocjenjivanje uzoraka i degustacija za posjetitelje - Paviljon 6

14,00 sati
Revijalna vožnja zaprega po sajmu

14,30 sati
Smotra rasplodnih pastuha - Aukcijska dvorana

15,00 sati
''Lovački kotlić'' - proglašenje pobjednika - Paviljon 6

17,00 sati
Revijalna vožnja zaprega po sajmu

18,00 sati
Zatvaranje sajma za posjetitelje

SVAKODNEVNA DOGAĐANJA
- Paintball
- Demonstracija gađanja lukom i stijelom na 3D metama
- Izložba divljači, trofeja, slika i fotografija
- Izložba konja i konjička natjecanja
- Izložba i degustacija voćnih vina
- Vožnja zapregama po sajmu

SAJAM JE SVAKODNEVNO OTVOREN ZA POSJETITELJE OD 9 DO 18 SATI


RASPORED PREDAVANJA (26. – 27. V. 2012.)
4. LOREKO – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma, 4. SKOK – sajam konja i opreme za konje, 2. SPOREK – sajam sporta i rekreacije, 1. VOVINA – izložba voćnih vina

Subota, 26. svibnja 2012.

Predavaonica – Paviljon 1

9,30 - 11,00

PA-VIN d.o.o., Jastrebarsko
TEMA: Svijet mikrobiologije (predavačica: Lidija Knez, dipl.ing.agr.)

AGRONOMSKI FAKULTET, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo
TEMA: Voćno vino od kupina (predavačica: Antonija Tomić, dipl.ing.agr.)

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RH
TEMA: Zakonodavni okvir proizvodnje i stavljanja u promet voćnih vina (predavačica: Vesna Kostanjevečki)

Predavaonica – Paviljon 8

12,00 - 13,00

ČVOR d.o.o., Bjelovar
TEMA: Promocija publikacije RIBOLOVNE VODE BJELOVARSKOG KRAJA, Turistički potencijal kontinentalne Hrvatske

15,00 - 16,00

HRVATSKI ŠPORTSKO RIBOLOVNI SAVEZ
TEMA: Prekomjerna populacija kormorana u RH (predavač: Krešimir Pažur, prof.dr.) - okrugli stol

16,00 - 17,00

HRVATSKI ŠPORTSKO RIBOLOVNI SAVEZ
TEMA: Bolesti slatkovodnih riba u malim športskim ribnjacima (predavač: Vladimir Sever, predsjednik HŠRS)

Mala sajamska dvorana

10,00 - 11.00

HRVATSKI CENTAR ZA KONJOGOJSTVO – DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO I LIPIK
TEMA: Predstavljanje godišnjeg izvješća konjogojstva Republike Hrvatske

15,00 - 17.00

Skupština Konjogojske udruge Bjelovar
Upravni odbor SSHP

Nedjelja, 27. svibnja 2012.

Velika sajamska dvorana

10,00 - 12,00

UDRUGA UZGAJIVAČA KONJA ''HRVATSKI TOPLOKRVNJAK''
SEMINAR: ''Uzgoj, zdravlje i postupanje s konjima''

Predavaonica – Paviljon 8

10,00 - 11,00

STRUKOVNA UDRUGA ZA PROVEDBU LGO, PUD i PZD
TEMA: Lovstvo i lovni turizam - ulazak u EU (Predavač: Mirjana Ivasić, ing. lovstva i zaštite prirode)


« Prethodni članak: 20. jesenski međunarodni bjelovarski sajam

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: DVADESETA OBLJETNICA NAJVEĆEG HRVATSKOG POLJOPRIVREDNOG SAJMA